Sunday, 2 June 2013

Masa-masa yang singkat

.... | Assalamualaikum, Salam 1 Malaysia | ....

Tak update - Hangout

Pantas sungguh masa ni kan.
Pejam celik pejam celik dah 2 bulan tak update blog ni.

*perhati spider-web, debu berbelas inci atas dashboard.

Sejak bercuti lama ni,banyak jugak la masa yang aku luangkan dengan keluarga.
Bila ibu cakap

"welcome back my Zuemiey",

terdetik satu hal je dekat fikiran aku, iaitu aku memang dah lama tak hangout dengan keluarga.

Buat BBQ malam,lepas Isya' terus turun bakar apa yang patut.
Masya-Allah nikmatnya rasa.
Dikelilingi ahli keluarga yang tak berapa nak ramai tapi riuh rendah sebab semua nak kongsi cerita masing-masing.
Semua tersengih sampai ke telinga.
Syukur kan kita masih punya keluarga?

Buruk baik keluarga,tetap keluarga.
Buruk perbetulkan. Baik jadi ikutan.



Jumpa anak dan keluarga ibu

Masa cuti jugak, aku jumpa dengan anak-anak aku yang stay dengan sahabat dunia akhirat aku.
Ya Allah punya la gembira jumpa diorang, semua badan semangat je.
Sara dah petah bercakap, story teller like me maybe. Cerita dia naik jet,nampak itu ini. Penuh dengan gaya.
Muhammad pula sedikit pelat, tapi masih lagi aku faham.
Yang paling best,depa semua dah boleh panggil aku walid instead of wawa.

*bangga

"abaa eship ewi ewi wooo",

Aku dah naik cemuih nak translate apa yang Muhammad nyanyi. Datang Sara tolong translate,

"baa ba black sheep have u any wool?",

Oooo,lagu tu kah. So kami bertiga pun menyanyi la..

Baa, baa, black sheep,
Have you any wool?
Yes sir, yes sir,
Three bags full.
One for the master,
One for the dame,
And one for the little boy
Who lives down the lane.


Habis je lagu tu, aku pasangkan  lagu ni..terus diorang blur.
Cehh..lagu Melayu depa tak layan derr.

Jumpa juga family ibu.
Dari dulu sampai laa ni tak panggil aku Zuemiey.
Tapi panggil aku Zumiez/Zuemiez.
'Z' kat belakang tu wajib dah.


Bila nak aktifkan akaun Facebook?

Ni soalan dari kawan,abang dan sesiapa nak tanya.
Jawapannya, belum rasa nak aktif.
Kalau aku aktif pun aku tak rasa aku ada masa nak hadap benda tu.

Aku tahu,musim PRU dah tamat.
Mujur juga aku deactive masa tu.
Kalau tak,punyalah di HOME semua update pasal parti masing-masing dan kutuk lawan.
Ape daaa...


Kerja + belajar

Kerja ok,best.
Bit complicated sikit lately sebab perlukan surat permission itu dan ini.
Ada yang senang-senang diterima dan ada juga direject mentah-mentah.

Cuma disebabkan aku kasi tumpuan yang lebih pada kerja dan dalam masa yang sama aku tak buang masa kat sosial webpage,so aku boleh cool down sekejap dan reset mind.
Rasa ok,terus bangun buat kerja.

Study pun alhamdulillah buat masa ni masih ok.
Selalu juga keep in touch dengan prof.
Kalau dulu stuck,hold dan buat kerja lain.
Sekarang,stuck je boleh terus reach dia.


Jaga diri

Korang semua jaga diri ye.
Semua la..semua..
Masing-masing doakan yang terbaik untuk diri dan kawan-kawan.
Sorry salah silap aku yang sengaja atau tak sengaja.
Aku cuma hamba di dunia dan aku juga banyak khilafnya.

Yang baik itu semuanya datang dari Allah S.W.T
dan yang buruk itu datang dari kelemahan dan kealpaan aku sendiri.
Moga esok akan menjadi lebih baik dari hari ini.
Insya-Allah =)


Terlekat melekat : Selamat pengantin baru kepada kawan-kawan yang nikah cuti sekolah ni, dan selamat untuk semuanya yang korang buat.









4 comments:

  1. Dari memula kau punya entry sampai skrang,boleh nampak perubahan pada kau.Sebelum kau tanya,aku nak cakap la ni.Aku nampak perubahan dari segi kematangan kau,ketegasan kau, cara kau handle diri kau.Banyak la klu aku nak taip!Kau banyak warna la bro sebenarnya.Pedulik la apa orang nak kata,bukan diorang rasa.Bravo bro!

    ReplyDelete
  2. lagu ba ba black sheep tu best. lagu fav anak buah. tp mak buah dia pun suka. :P
    welcome back.

    ReplyDelete

AJK Stor