Monday, 13 February 2012

Tak Puas Hati

.... | Assalamualaikum, Salam 1 Malaysia | ....

Apabila rasa dibayangkan sebagai habuk.. atau pasir-pasir halus.
Rasa yang bertambah-tambah, dicampur rojakkan dengan banyak benda.
Bayangkan pasir-pasir halus tu bertambah-tambah, akhirnya membentuk timbunan yang tinggi.
Sarat dalam dada..semak~!

Aku selalu kata pada kawan-kawan aku,

"luah apa yang kau rasa..luah..jangan simpan",

Sebabnya aku taknak mereka sarat dengan benda yang sebenarnya kecil je, tapi menjadi besar.
Bila dah sarat,mula lah nak moody , nak tacim sana sini.
Tak ke menyusahkan hati?

Kalau benci atau tak suka orang tu, cakap je

"aku tak suka kau buat macam ni..ni..ni..bukan apa..bla3",

Mungkin mula-mula orang akan terasa,tapi lama kelamaan dia akan nampak keikhlasan kita untuk menegur.



Kat atas tu melalui perbuatan, kalau macam tu tak bagus sangat sebab buat tanpa bagi hint dulu.
Ok kalau positif, kita boleh je nak kata dia tak sengaja.
Tapi kalau sekeliling dah tahu ada masalah dalaman, kita yang nampak salah nanti.

Kadang-kadang kita nak jaga hati orang, nak jaga ego, nak jaga air muka.
Tapi kalau tak susahkan diri kita takpe, ni susahkan diri kita.
Kalau susahkan orang lain tu, lagilah kan.
Pandai-pandai lah nak hidup.
Takkan asyik nak buat muka comel je.
Kalau comel betul takpe, ni tak.. 
Dah la buat-buat pulak tu..


yg ni comel..hoho


Terlekat Melekat : lapar..nak kuih sangkaya..


22 comments:

  1. ape awk tak puas ati malam2 ni..?

    aih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdek..nak cakap kat Amir dan kawan-kawan yg suka pendam rasa..lol

      macam awak pun boleh gak ni.

      "aku tak suka cara kau macam ni, kalau kau nak duduk rumah ni,buat perangai elok sikit..agak2 la weh..",

      cakap je..kah4..tapi harooommmm..x cakapnye..takut kan? :p

      Delete
    2. aaaaaahhhh...

      diam... diam....!!

      jgn buat sy lagi tensen..

      kahkahkahkah...

      Delete
    3. "hey bantal aku tu..jangan sentuh..hey tu buku aku..ehhh pinggan aku tu...grrr",

      hahaha...

      Delete
  2. jangan nk drama sangat laa...

    ceit...

    suka kan...

    ReplyDelete
  3. eh apa ni? apa ni? eh ni mcm TL plak lagaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak ahh..

      x dek la Ikar, Nget ni ha..penakut,terlalu nak jaga hati kawan biar dia sengsara pun.. huhu

      Delete
  4. berlaku jujur itu lebih baik.tapi ada waktunya mungkin kita perlu simpan sedikit.

    mungkin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku cakap ni kalau dah out of limit dah ni..huhu

      Delete
  5. betul
    jgn simpan dalam hati
    kita luah cara tak beremosi
    pasti okay jer
    :-)


    P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. luah cara x beremosi..a'ah

      hans, aku rasa aku dah wat dah aritu yg ni.

      Delete
  6. berterus terang lebih baik..:)

    hehe, comelnya yuri..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..huhu..

      owh xtaw pulak nama dia yuri..

      Delete
  7. luah dengan fikiran bijaksana,bukan dengan sikap mengelabah..cara kita,adab kita..

    salam kenal bro..

    ReplyDelete
  8. salam sumi jeli :D..

    hihihi..

    cr menulis awk same mcm miss sengetlah..

    blog putih bersih pun mcm miss senget..

    tenang bergenang je tengok.. hihihihi

    teguran bagus tuk kesihatan mental.. tp perlu beradab baru berkesan.. hihi.. ye dak?

    jomla ke blog lady.. blog lady tempat org stress.. serius x tipu.. sebab bile lady bc pun lady akn jadi stres... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm

      sumi jeli????

      blog ni pun dia yg customize,mmg nmpk cam dia lah :)

      yerp,klw xdak adab..mmg xkemana pun teguran tu.

      insyaAllah =)

      Delete
  9. yuri comel ! btw , terus terang jee sng.. ;)

    ReplyDelete
  10. YAAA...terus terang jerr...tp pndai2 la berkata-kata

    salam kenal =)

    ReplyDelete

AJK Stor